KINEK VAN ELSŐBBSÉGE?

….. a klasszikus mondás szerint, annak, akinek megadják!

Tudom, hogy mindenki nagy ász a motorozásban, neki senki ne mondja meg a tutit, mindenki tökéletesen tudja, mikor mit kellene tennie a forgalomban, mindenki rutinos motoros.

Nekem viszont kicsit másfajta kép alakult ki erről a dologról a motoros balesetek kommentjeit olvasva.

Az általános látásmód szerint a motoros általában nem hibás, többségében az autós a bűnös. Ez sokszor tényleg így van, csak ez az elvakult „a motorosnak volt elsőbbsége” mantra ne kísérné ezt, mert igaz, hogy sok esetben nem ő vétett a szabályok ellen, de egy megfelelő látásmóddal megelőzhető lett volna számos baleset, kivédhető lett volna a másik hibája!

A kérdésem az lenne: ki van segítve a motoros azzal, hogy ráírják a sírjára: Elsőbbsége volt!
Nem kell rá válaszolni.

Az idősebb motorosok többsége biztos rendelkezik már annyi tapasztalattal, rutinnal, ami megvédi őket a forgalomban előforduló veszélyes helyzetektől, de mi van a fiatalokkal, a kezdőkkel? A saját káron tanult tapasztalat egyrészt sokba kerülhet, másrészt végzetes lehet!

Ebben próbál segíteni a Defensive Ride azoknak, akik úgy gondolják, hogy érdemes meghallgatni egy előadást az „Előrelátással a biztonságos motorozásért” címszó alatt!

A balesetek alatti kommenteket olvasva, nekem meggyőződésem, hogy a hazai motoros társadalomnak szüksége van egy más látásmódra. Szóval, ha az Ego engedi, Téged is várlak egy előadáson!